American Horror Story - My Roanoke Nightmare İpuçları

Geçtiğimiz hafta 6.sezonu ile geri dönen American Horror Story bu sezon temasını My Roanoke Nightmare olarak açıkladı. Peki ama Roanoke Nightmare ne demek? 13 bölüm boyunca ne izleyeceğiz?  Sizin için araştırdık.


American Horror Story My Roanoke Nightmare ne anlatıyor?


AHS'de genel tema her zaman Amerikan korku klişelerinden biri olmaktaydı. Fakat bu yıl Amerika'da adına efsaneler uydurulmuş bir kavimden yola çıkılıyor. Roanoke kabilesiyle ilgili efsaneler bol miktarda kanibalizm, işkence, kızılderili ayinleri ve hatta uzaylılar tarafından kaçırılma olaylarını bile içeriyor. Bu bilgi ışığında diziden önce aylardır yayınlanan on beş saniyelik teaserları yeniden izleyince aslında bu öğelere dair ipuçları verdiğini görüyoruz.


My Roanoke Nightmare ne anlatacak?


Ayrıca Roanoke konusuna dizide daha önce de değinildiğini söyleyebiliriz. Birinci sezonun 11.bölümünde Billie Dan Howard Roanoke kolonisinden şöyle bahseder.


Billie Dan Howard : 1590 yılında, şimdi Kuzey Carolina diye bildiğimiz kıyıda Roanoke kolonisinin tamamı, 117 erkek, kadın ve çocuğun tamamı açıklanamaz bir biçimde öldü. Ruhları bu dünyada kaldığı için "hayalet koloni" diye bilinir oldular.  Civarda ikamet eden yerli kabilelere dadandılar.  Fark gözetmeden öldürdüler. Ataları harekete geçmesi gerektiğini biliyordu. Sürgün büyüsü yaptı, ilk olarak, ölen sömürgecilerin hepsinin kişisel eşyalarını topladı. Sonra da yaktılar. Hayaletler ortaya çıktılar, tılsımları tarafından çağrıldılar. Ruhlar daha çok zarar vermeden önce ataları, ruhları sonsuza dek sürgün edecek o büyüyü tamamladı.
Violett: Nasıl?
Billie Dan Howard : Tek bir kelimeyi söyleyerek. Terk edilen kolonide, bir direğe kazınmış hâlde bulunan o kelimeyi: Croatoan.

Umuyoruz ki iyi bir sezon olur ve zevkle izleriz, iyi seyirler.

Kaynak:eksisözlük

Yorumlar