Eurovision Şarkı Yarışması 2017




 Yazan:Hasan Okçu


 Bu yıl 62.’si düzenlenecek olan uluslararası şarkı yarışması Eurovision’a, 2016 yılında kazanan ülke Ukrayna ev sahipliği yapacak. 1944 isimli şarkısıyla birinciliğe yerleşen Jamala, başta Türkiye olmak üzere birçok kitlenin kalbinde taht kurdu diyebiliriz. 

Türkiye’nin bu sene de katılım göstermediği Eurovision’a, bir yıl aradan sonra Portekiz ve Romanya geri döndü. Rusya temsilcisi Yuliya Samoylova, 2014 yılında Rusya tarafından işgal edilmiş olan Kırım’a, yasadışı yöntemlerle girdiği ortaya çıkınca, ülke yarışmadan çekilme kararı aldı. Benim favorilerim ve beğendiğim şarkılar arasında yer alan Flame is Burning, bu sene sahneye çıkamayacak. 

Aylardır süren dinlemeler ve tahminler içerisinde, her sene olduğu gibi bu yıl da bir liste oluşturdum. Başta beğendiğim şarkılar olmak üzere, ilk beşte yer alacağını düşündüğüm ülkeleri de sizlerle paylaşacağım. 

Beğendiğim Şarkılar/Ülkeleri:

1-   Bulgaristan : Kristian Kostov - Beautiful Mess
2-   Danimarka : Anja – Where I Am
3-   Macaristan : Joci Papai – Origo
4-   Letonya : Triana Park – Line
5-   Belçika : Blanche – City Lights
6-   İsveç : Robin Rengtsson – I Can’t Go On
7-   İngiltere : Lucia Jones – Never Give Up On You
8-   Portekiz : Salvador Sobrol – Amar Pelos Dois
9-   İsviçre : Timebelle – Apollo
10-               Arnavutluk : Lindita – World 

Sıralama yapmadan beğendiğim şarkılar yukarıdaki gibi. Hiçbirinin yarı finalde takılıp, eleneceğini düşünmüyorum açıkçası. Fakat finalde maalesef hepsi birinci olamayacağı için, ilk beş tahminime hangi şarkıları ve ülkeleri koydum, bakalım.

İlk 5 Şarkı/Ülke: 

1-   City Lights (Belçika) veya I Can’t Go On (İsveç)

2-   İsveç veya Belçika (Birincilik ve ikincilik bu ülkeler arasında gidip gelecek diye düşünüyorum.)
3-   Beautiful Mess (Bulgaristan)
4-   Origo (Macaristan)
5-   Line (Letonya)

Tahmin ve beğeni oranlarıma göre ilk beş bu şekilde. Bu sene ilk beşte böyle bir tablo görebiliriz çünkü Macaristan ve Bulgaristan diğer senelere oranla oldukça başarılı ve kalite şarkılar ile karşımıza çıkıyor. Geçen sene yaptığım listede ilk beş tahminim bir şarkı dışında tutmuştu, bakalım bu sene nasıl olacak?

Tarihler:
Birinci yarı final – 9 Mayıs 2017
İkinci yarı final – 11 Mayıs 2017
Final – 13 Mayıs 2017